GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Kyllingcurry med kantarell og spinat

ragnhildmork@ymail.com <<>>

19. Oct. 2023

I høst har jeg for første gang vært langvarig Korona-syk med feber, vondt i brystet og null energi. En av disse sykedagene fikk jeg lyst på en sterk og kjempegod curry. Hvis du ikke er glad i sterk mat, halver kryddermengden.

Kyllingcurry med kantarell og spinat

Ingredienser:

1-2 ss rapsolje
1 rødløk, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
1 ss hakket fersk ingefær
1 rød chili, hakket
1 ss spisskummen
1 ss malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ss karripulver
1 ss malt chili
425 g kyllingfilet skjært i strimler
300 g kantarell eller traktkantarell
1 ss smør
1 ts havsalt
1 boks ( 400 g) tomater, hakket
1 boks( 4 dl )kokosmelk
2 dl kylligbuljong
200 g fersk spinat, vasket
Frisk koriander, hakket
1/2 sitron
Sort pepper
Ris til servering

Slik gjør du:
Begynn med kantarellen. Jeg brukte traktkantarell fra fryseren. Jeg tok fram en stekepanne, varmet soppen og brukte smør som jeg rørte inn. Sett
til side.

Skjær opp grønnsakene i biter.

Ta en stor jerngryte og hell i oljen. Ha i løk, hvitløk, ingefær og chilipepper, og surr til det blir blankt.

Rør inn kyllingen i strimler.

Rør inn krydderne,

Ha over kyllingkraft, hermetisk tomat og kokosmelk. La koke opp, og skru deretter ned. La småkoke i 15 minutter.

Ha i sitron og spinat.

Server med ris og ha over finhakket koriander.

Jeg bare elsker denne retten, som er en blanding mellom det indiske og norske.

Utfordringer for deg med en arm:
Å få av skallet av ingefæren kan være vanskelig. Skjær av side for side. Det blir alltid mer avfall enn normalt, men gjør så godt du kan.

Enjoy! Dette klarer du!