GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Salat med byggryn, fennikel og pepperrøkt laks

ragnhildmork@ymail.com <<>>

30. Jun. 2022

Jeg har fått totalt dilla på kokte byggryn, og vil gjerne bruke dem til bortimot alt, som i denne deilige salaten.  Bygg har høyt fiberinnhold, noe som gjør bygg til et skikkelig helsekorn. Og bygg har vært dyrket i over 10 000 år!

Salat med byggryn, fennikel og pepperrøkt laks

Ingredienser:

4 porsjoner

100 g byggryn, dvs to poser
1 terning kyllingbuljong
300 g grønnkålmiks
2 sjalottløk, finhakket
200 g varmrøkt pepperlaks
1 chili, finhakket – kan droppes
1 neve mandler, finhakket
½  fennikel, skjært i tynne skiver med mandolin
Saften av en halv sitron
Olivenolje 
Flaksalt og nykvernet pepper

Eventuelt litt urter,for eksempel hakket bladpersille.

Av mangel på persille, brukte jeg en blanding av løpestikke og gressløk.

Slik gjør du:
Begynn med å koke de to posene med byggryn i buljong i 15 minutter. Hell av vannet og avkjøl.

Finhakk sjalottløk.
Skjær den halve fennikelen i tynne skiver med en mandolin.
Finhakk chilien og mandlene.

Legg salaten utover et stort, flatt fat. Riv salaten opp om nødvendig.
Ha den avkjølte byggen oppå salaten.

Legg sjalottløken oppå, før du tar fennikelen og legger den på.

Ta pepperlaksen ut av folien, fjern skinnet (det går lett) og legg på salatblandingen.

Skvis den halve sitronen i en sitronpresse og ha over, og ha på olivenolje.

Dryss over mandlene, salt, pepper og eventuelt litt hakket bladpersille.


Utfordringer for deg med en arm:
Å skjære fennikel i tynne skiver på mandolin kan være en utfordring. Det kommer an på hvilken type mandolin det er. Den er dessuten skarp, så vær forsiktig. Å skjære fennikelen i tynne skiver med en skarp kniv går også fint.

Denne salaten er fantastisk god, og enkel å lage med en hånd.

Lykke til!