GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Skappelbrød med chili

ragnhildmork@ymail.com <<>>

26. Oct. 2023

Dette eltefrie brødet er et funn for oss enarmede. Jeg tilsetter oppskriften frisk chili, ellers er den lik originaloppskriften til Maria Skappel Holzweiler. Hun publiserte den i sin tid på sin blogg og den ble ganske fort en farsott på Internett.

Skappelbrød med chili

Ingredienser:

Til 2 brød

650 g speltmel, siktet
250 g fin sammalt speltmel
60 g solsikkekjerner
50 g havregryn
100 g linfrø
1 ss salt
1 pakke gjær
1 l vann, lunkent
50 g chiafrø
3 friske chilier, finhakket - kan droppes
60 g gresskarkjerner til å strø over - kan droppes

Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene, med unntak for gresskarkjernene, til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.

Hell deigen over i to godt smurte former. Pass på å smøre formene godt. Strø gresskarkjerner på toppen over brødene.
La heve i cirka 45 minutter.

Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.

Ta dem så ut av formene og stek opp-ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige; brødet blir mykt og saftig inni samtidig som det får en herlig skorpe utenpå.

Å bake disse brødene er vanvittig enkelt, også for oss enarmede. Det er dessuten sunt, billig og ikke minst kjempegodt.

Utfordringer for deg med en arm:
Det kan være vanskelig å snu brødene ut av formene. At du har smurt formene godt, er en forutsetning. Varmen fra ovnen er sterk, og enkelte kan mene at det er tungt. Den største utfordringen jeg har når jeg baker brødene, er å skjære opp brødet i skiver. 


Enjoy! Dette klarer du!