GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

 ragnhildmork@ymail.com <<>>24. Oct. 2025
I går var jeg trist. Vi måtte avlive de to kattene vi har hatt så mye glede av gjennom så mange år. Og hva hjelper mot tristhet? Denne fantastiske torskegryta.

Torskegryte med peis i bakgrunnen.
Ingredienser:Fisk i vannbad:
Saus:
Slik gjør du:
Varm olivenolje i en stor jerngryte med lokk. Finhakk sjalottløk, stangselleri og halvparten av fennikelen. Surr i olje til det er mykt og blankt.
Finhakk hvitløken og ha i pannen et par minutter. Tilsett chiliflak og safran, og surr videre et par minutter.
Slå over vinen og la det reduseres noe. Tilsett de hermetiske tomatene og kraften. Krydre raust med salt og
pepper, og la det putre i 30 minutter.
Ha i fløten.
Skjær torsken i biter. Ha sukker og salt i kaldt vann og rør
ut. Legg fiskebitene i det kalde vannet.
Ta fiskebitene ut av vannbadet, og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Legg fisken over i sausen. Skru ned varmen til den laveste innstillingen og legg på lokk. La fisken trekke i 10 minutter til den så vidt begynner å falle fra hverandre.
Skjær resten av fennikelen på langs i tynne skiver på en mandolin, og legg den i iskaldt vann. Hvis du ikke har en mandolin, skjær fennikelen i så tynne skiver som du greier. Hell av vannet og klapp fennikelbitene tørre med kjøkkenpapir.
Fordel spinaten i dype tallerkener sammen med den fint skjærte fennikelen. Legg over fisken og sausen. Strø over dill, og server med godt brød og sitronbåter.
Utfordringer for oss med en arm:
En skarp kniv er tingen for å lage denne gryta. Her er mye
som skal kuttes opp i mindre biter. Beregn god tid.
Lykke til!





