GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Rørte jordbær

ragnhildmork@ymail.com <<>>

16. Jun. 2022

Årets første jordbær er her! Jeg spiste de aller første sammen med hjemmelaget vaniljeis og frisk peppermynte nå i helga. Av det som ble til overs av bærene, lager jeg rørt jordbærsyltetøy.

Rørte jordbær

Ingredienser:

500 g jordbær
150 g sukker
1 pk frysepulver – kan kuttes, hvis syltetøyet ikke skal fryses
Saften av 1 sitron

Slik gjør du: 
Kutt av de grønne bladene på jordbærene med en skarp kniv, og del dem deretter i to biter.
Kjør halvparten av jordbærene til en puré i kjøkkenmaskinen din sammen med sukkeret.
Kutt den andre halvparten av jordbærene i litt grovere biter. Ha dem i en bolle og mos dem lett.  
Rør inn disse bitene i jordbærpuréen. Hvis du skal ha i frysepulver, rør det inn her. 
Press saften av en sitron, og bland med.

Ta da, nå har du nyrørt jordbærsyltetøy til for eksempel sommerens pannekaker eller vaffelkaker. 

Syltetøyet holder seg fint i kjøleskapet noen dager.

Utfordring for deg med en arm: 
Å få den moste jordbærmassen ut av kjøkkenmaskinen og over i en bolle, kan være en utfordring. Prøv så godt du kan med en sleiv eller lignende. Blir det liggende igjen litt mer av pureen langs kantene i bollen til kjøkkenmaskinen enn det det ville ha gjort hvis du hadde to armer, så gjør det det. Du har laget nyrørt syltetøy!

Lykke til!