GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE
16. Jun. 2022
Årets første jordbær er her! Jeg spiste de aller første sammen med hjemmelaget vaniljeis og frisk peppermynte nå i helga. Av det som ble til overs av bærene, lager jeg rørt jordbærsyltetøy.
500 g jordbær
150 g sukker
1 pk frysepulver – kan kuttes, hvis syltetøyet ikke skal fryses
Saften av 1 sitron
Slik gjør du:
Kutt av de grønne bladene på jordbærene med en skarp kniv, og del dem deretter i to biter.
Kjør halvparten av jordbærene til en puré i kjøkkenmaskinen din sammen med sukkeret.
Kutt den andre halvparten av jordbærene i litt grovere biter. Ha dem i en bolle og mos dem lett.
Rør inn disse bitene i jordbærpuréen. Hvis du skal ha i frysepulver, rør det inn her.
Press saften av en sitron, og bland med.
Ta da, nå har du nyrørt jordbærsyltetøy til for eksempel sommerens pannekaker eller vaffelkaker.
Syltetøyet holder seg fint i kjøleskapet noen dager.
Utfordring for deg med en arm:
Å få den moste jordbærmassen ut av kjøkkenmaskinen og over i en bolle, kan være en utfordring. Prøv så godt du kan med en sleiv eller lignende. Blir det liggende igjen litt mer av pureen langs kantene i bollen til kjøkkenmaskinen enn det det ville ha gjort hvis du hadde to armer, så gjør det det. Du har laget nyrørt syltetøy!
Lykke til!