GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Gazpacho

ragnhildmork@ymail.com <<>>

6. Jul. 2022

Denne kjølige og opprinnelig spanske tomatsuppa passer bra å servere en varm sommerdag. Eller den kan kanskje serveres som en smårett til et tapasmåltid?

Sommerfrisk enarmet Gazpacho

Ingredienser:

4 personer

4 plommetomater 
1 boks finhakkede tomater
1 stilk stangselleri
1 paprika
1 chili
½ agurk
1 fedd hvitløk
Saften av en sitron
4 ss god olivenolje

Slik gjør du:

Kutt grønnsakene i grove biter.

Ha grønnsakene kjøkkenmaskinen din sammen med hermetiske tomater, og tilsett olje og sitron. Kjør til det blir en jevn masse.

Smak til med salt og friskvernet pepper. Nå har du laget gazpacho-suppe!

Hell gazpacho-suppa i en stor bolle og sett i kjøleskapet en times tid, eller til dagen etter.

Server gazpacho-suppa-i glass med grissini, enten de er kjøpt hos en velassortert butikk, eller er hjemmelaget. Gazpachoen passer bra både til kveldens tapas-lag, eller til morgendagens lunsj.

Utfordringer for deg med en arm:
Å få gazpachoen ut av kjøkkenmaskinen og over i en bolle, kan være en utfordring. Prøv så godt du kan med en sleiv eller lignende. Blir det liggende igjen litt mer av suppa langs kantene i bollen til kjøkkenmaskinen enn det det ville ha gjort hvis du hadde to armer, så gjør det det.


Pepperkverner er ikke min favoritt. Jeg har imidlertid en pepperkvern som jeg kan bruke. Du kan også bruke pepper fra bøsse, men etter min smak er det ikke fullt så godt. 

Dette greier du. Lykke til!