GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE
1. Dec. 2022
Det blir ikke jul før jeg har laget tomatsild.
6 krydderfileter
2- dl lettmelk
1 dl tomatpure
2 ss hvitvinseddik
2 ss vann
6 ss sukker
1 ts pepper
3 ss olje
1 rødløk, skåret i ringer
4 laurbærblad
Frisk dill, finhakket
Slik gjør du:
Ta ut kryddersildfiletene av pakningen. Skyll sildefiletene under vann. Legg dem til bløt i en bolle med melk.
Så lager du sausen:
Bland godt sammen tomatpure, hvitvinseddik, vann, sukker, pepper og olivenolje i en bolle. Ha i rødløk som er skåret i ringer, laurbærblad og finhakket dill. Rør godt i sammen.
-
Ta kryddersilda opp fra melken. Skyll den godt under rennende kaldt vann. Skjær den i små biter.
Bland sild med tomatsaus.
Ha sildeblandingen på rene glass og la tomatsilda stå kaldt i minst et døgn. Er holdbar i to til tre uker.
Nå blir det jul!
Utfordringer for deg med en arm:
Du trenger en skarp kniv, slik at kuttingen av kryddersildfiletene og
rødløken går greit.
Å åpne et glass tomatpure kan være vanskelig. Bruk derfor hermetisk tomat på boks.
Lykke til!! Dette greier du!