GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE
4. Jul. 2023
På forsommeren i år kom det nye kostholdsråd. Anbefalingen var blant annet at en person burde spise innenfor 350 gram rødt kjøtt hver uke, kostholdet burde være plantebasert og maten den skulle lages fra grunnen av.
Her på bloggen kommer oppskriften på en knallgod søtpotetcurry, som passer godt til hverdags en sommerdag da regnet øser ned ute.
4 personer
300 g sopp - i skiver eller biter
2-3 ss stekeolje
1 løk - finhakket
2 fedd hvitløk - finhakket
1 rød chili - finsnittet (kan reduseres eller økes, smak deg fram)
1 søtpotet - i store terninger
1 squash - i halve ringer, ta ut innmaten
4 gulrøtter
1 boks hermetiske tomater
1 boks kikerter
5 dl grønnsakbuljong
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
2 dl frosne erter
Salt
Frisk koriander
Hvis du ikke er så glad i matretter med sterk smak, kan du gjerne redusere antallet chili til en halv. Eller øk mengden chili hvis du liker maten sterk. Uansett, prøv deg fram.
Uansett type sopp, så fremmer denne typen smaken av umami. Særlig shiiitakesoppen fremmer denne smaken. Jeg brukte traktkantareller, som jeg fant i fryseren, men også vanlige champignoner går helt fint!
Utfordringer for deg med en arm:
Å rense en søtpotet er ikke like lett for deg som har bare en arm. Jeg pleier å dele søtpoteten i to på langs og så skjære av skallet. Det går på denne måten av litt mer skall enn hvis en tohåndet skulle gjøre det.
Lykke til! Dette greier du!