GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Dampet torsk i bambusgyte med grønnkål

ragnhildmork@ymail.com <<>>

15. May. 2024

Jeg var lenge på jakt etter en bambusdamper. Nå er de blitt svært så vanlige, du kan få tak i dem nesten overalt. Å dampe fisk i bambusgryte, er kjempegodt, synes jeg. Du får fram smakene i fisken, det er både sunt og næringsrikt, og så går det så fort! Legg merke til at jeg bruker lys soyasaus i oppskriften, da jeg synes at den vanlige er for salt.

Dampet torsk i bambusgyte med grønnkål

Ingredienser:

2 ark med bakepapir

 

FISK, 1. ETASJE

420 g torskeloin, den beste delen av fisken

2 ts frisk ingefær, finhakket

2 vårløk, finsnittet

2 ss lys soyasaus

1 ss olivenolje

2 ts sesamolje

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2-1 rød chili, finhakket

 

GRØNNKÅL, 2. ETASJE

1 pakke grønnkål 125 g

1 fedd hvitløk, hakket

1/2-1 rød chili, hakket

1 lime

2 ss lys soyasaus

1/2 dl god olivenolje

Slik gjør du:
Ta fram bambusgryta di. Sett bambusgryta på komfyren i en steikepanne med vann.

Legg bakepapir i den nederste etasjen på bambusgryta. Legg torsken på bakepapiret og dryss over ingefær, vårløk og de andre ingrediensene. Sett på lokket.

Legg grønnkålen på et bakepapir øverst i bambusgryta.
Vask limen. Press ut saften og hell den over grønnkålen, samt den lyse soyasausen, olivenoljen og den hakkete hvitløken og chilien.
Ha på topplokket.

Sett på varme, og la det koke opp og fortsette på full varme i 10 minutter.

Utfordringer
Bambusgryta er en utfordring for oss enarmete. Du skal egentlig sette bambusgryta i kokende vann, men jeg tok ikke sjansen på å brenne meg. Derfor kaldt vann, bambusgryta på plass, fylle opp første og andre etasje, på med lokket og sett opp varmen.
Etter 10 minutter, ta av etasje for etasje og legg det på en asjett. Det blir digg!

Lykke til!