Bland kjøttet godt med salt, pepper, finhakket løk og hvitløk, spisskum, paprika og chilipulver. Rør inn sitronsaft og eggehvite, og spe med olje.
La blandingen stå kaldt og godgjøre seg i 2 timer.
Mens lammekjøttdeigblandingen står og hviler seg, lager jeg hummusblandingen.
Ha kikerter, tahini, limesaft, hvitløk, spisskummen, vann, salt og olivenolje i en blender og kjør til hummusen er myk og luftig. Smak eventuelt til med mer salt, tahini eller limesaft. Er den litt for tykk? Spe på med litt av væsken fra kikertene, eller iskaldt vann. Så enkelt kan du lage hummus selv.
Bland inn hummusen med yoghurt.
Smak til med ev. litt salt og spisskummen. Sett til side.
Mange kjøper tahinien i butikken, men den er veldig enkel å lage:
Rist sesamfrøene i en stekepanne til de har en fin gyllen farge.
La sesamfrøene avkjøle helt.
Ha frøene opp i en food processor sammen med salt, og sett maskinen i gang.
Tilsett olivenolje litt om litt mens maskinen kjører.
Kanskje du ikke vil ha behov for mengden olivenolje som oppgitt over, men målet er en tykk, men flytende tahini.
Ha tahini opp i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.
Skjær opp tomatene og press over sitron, salt og pepper.
Del løken i to og skjær den i tynne skiver.
Skjær myntebladene i biter, og bland med rødløken.
Jeg er så heldig å ha en mann som lager pitabrød, men pitabrød kan også kjøpes på butikken og varmes opp i brødrister.
Del lammeblandingen i ca. 12 boller. Rull dem. Jeg brukte en plasthanske til dette arbeidet. Stek de små kebabbollene i olje på komfyren, eller grill dem.
Da er vi klare til å smake:
Fyll et pitabrød med salat, løk, tomat, mynte, selve kebabbollen og hummusblandingen og spis! Det er så godt!
Utfordring for deg med en hånd:
Å knekke et egg og skille eggeplommen fra eggehviten med en hånd, har jeg alltid funnet vanskelig. Knekk eggene på kanten av vasken og ha eggehviten i et glass. Det kom litt eggeplomme med, men er det så farlig?
Å få tyktflytende veske ut av en bolle, er en utfordring. Jeg bruker en skje i begynnelsen, kanskje en slikkepott underveis, men jeg får ikke med så mye av vesken som en toarmet. Det blir som det blir, tenker jeg.
Jeg greier ikke å skjære tomat, rødløk, lime eller sitron i tynne skiver, det er for toarmede. Men ta for eksempel tomaten, del den i to, og skjær tyne skiver av den. Skivene blir mindre, men tomat er tomat!
Enkelte kan også synes at det å utforme kebabboller fra lammedeigen er vanskelig. Prøv med en plasthaske, og så blir kebabbollene slik de blir!
Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er livredd for å grille, så det gjør jeg ikke. Er du alene, kan alt fint lages på komfyr og i brødrister.
Lykke til!