GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Enarmet potetsalat med oljedressing

ragnhildmork@ymail.com <<>>

2. Jun. 2022

Jeg åpner bloggen med oppskriften på en potetsalat, for det er noe alle liker og det er lett å lage. I stedet for å dra med meg en ferdig potetsalat fra butikken, så lager jeg en hjemmelaget en uten fløte eller melk.  Potetsalaten passer perfekt til grillmat, så kanskje du vil lage den allerede nå i pinsehelgen? Værmeldingen melder i alle fall om sol!

Enarmet potetsalat med oljedressing

Ingredienser:

Ca. 6 personer

En pose nypoteter med skall, 1,5 kg
10-12 reddiker 
18-20 sukkererter
En bunt vårløk, 6 til 8 stykker
2-3 ss kapers
1 dl olivenolje
Saften av en halv sitron
Havsalt og nykvernet pepper

Litt frisk bladpersille eller dill til å strø over, men kan droppes.

Jeg brukte bladpersille.

Slik gjør du:
Kok potetene i lettsaltet vann. Skjær dem gjerne i to eller fire, så går kokingen fortere. Bruk nypoteter, eller lignende. Poenget er at potetene skal ha tynt skall, siden de skal spises med skallet på.

Imens potetene koker, så skjær opp reddikene i skiver. 
Del hver sukkerert i tre biter.  
Ta bunten med vårløk, og skjær også den opp i skiver. 

Ta ut kapers fra glasset. Vær forsiktig med kapersen, for den er veldig salt. 

Hell av vannet på potetene, og avkjøl. Det er viktig at potetene avkjøles, for er de varme og skjæres opp, går de i oppløsning.

Del hver avkjølte potet opp i biter. 
Ta en kjøkkenbolle og ha de oppdelte potetene i. 
Vend inn reddiker, sukkererter, vårløk og kapers.

Dressing: Del sitronen i to, og skvis den ene halvdelen i en sitronpresse.
Hell opp i 1 dl god olivenolje, og bland med sitronsaften. Vend det inn i potetsalaten.

Ta i litt havsalt og kvern pepper over. Smak til. Tilsett eventuelt mer kapers. 

Ta fram et flatt serveringsfat eller en større bolle, og legg potetsalaten pent over. Skjær litt bladpersille eller dill, og dryss over til pynt og for smak. 

Dette er en superdeilig potetsalat!

Utfordring for deg med en arm:
Bruk poteter med tynt skall, det være seg nypoteter, mandelpoteter eller franske delikatessepoteter, for potetsalaten skal serveres med poteter med skallet på.  
Å slå av vannet av potetene: Sett en sil oppi vasken. Dra gryta med potetene fra ovnen, bort til vasken og slå av vannet.
Sett et dørslag i vasken, og hell kapersen med veske over.
Pepperkverner er ikke min favoritt. Jeg har imidlertid en pepperkvern som jeg kan bruke. Du kan også bruke pepper fra bøsse, men etter min smak er det ikke fullt så godt. 

Lykke til! Dette greier du.

 

#enarmetmat  www.slagdama.no