GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Appelsinsorbet med chili

ragnhildmork@ymail.com <<>>

4. Aug. 2022

Sliter du med vekten, eller ønsker du å leve litt sunnere? Erstatt den vanlige fløteisen med denne appelsinsorbeten. Jeg bruker en ismaskin for å få en jevn røre, men du kan fint gjøre det uten.

Appelsinsorbet med chili

Ingredienser:

8 dl ferskpresset appelsinjuice av ca 8 appelsiner
2 dl sukker
1 dl vann
0,5 frisk chili, finhakket og uten frø

Slik gjør du: 

Mål opp 2 dl sukker og la det koke opp sammen med 1 dl vann.  Kjøl av.

Ta fram appelsinpressen din. Del appelsinene i to. Press dem i appelsinpressa. Du trenger 8 dl med appelsinsaft, og jeg brukte da 8 appelsiner. Men noen ganger er appelsinene saftigere, så da trenger du færre. Prøv deg fram.

Hakk opp chilien i små biter.

Bland appelsinsaften med sukkerlaken, og ha i chilien. Rør godt sammen.

Hell over sorbeten i ismaskinen.

Sett maskinen på, og la stå og gå i 60 minutter.

Når sorbeten er ferdig, ha den over i en boks med lokk og sett inn i fryseren til du skal bruke den.Server sorbeten i glass til vennene dine, familien eller bare deg selv, hvis du skal kose deg!

Utfordringer for deg med en arm
Alt er greit til du skal ha sorbeten i ismaskinen, eller rettere: Når den er ferdig som sorbet, og du skal ha den over i en serveringsbolle. Da ble det en del rot på meg. Ta det med ro, og hvis du ikke får med alt, er det greit det også.

Dette greier du. Lykke til!