Slik gjør du:
Begynn med kantarellen. Rens og hakk den opp i mindre biter. Ha den i en stekepanne av teflon. Forvell den, dvs. tørrstek den og bli kvitt vannet. Sett kantarellen til side.
Varm opp kylling- eller grønnsakskraft i en egen kjele. Bruker du buljong, så ville jeg brukt tre terninger buljong på en liter vann.
Mål opp hvitvin, risottoris og parmesan. Hakk sjalottløk, hvitløk, chili og urter i fine biter.
Bruk en tredje kjele. Ha i litt olje og stek løk på middels varme et par minutter uten at den brunes. Den skal bli blank.
Ha i hvitløken, chilien og urtene og stek videre ett minutts tid.
På dette stadiet kan du ikke gå fra kjelen. Ha i risottorisen og stek den et par minutter under konstant omrøring.
Skru opp varmen, slå over vinen og kok til den er så godt som borte. Det lukter fantastisk! All alkohol fordunster, og det som er igjen, er de stoffene som smaker godt.
Skru ned varmen. Hell deretter på rundt en desiliter av den varme kraften og en klype salt. La det koke inn. Spe videre med kraft og litt salt, litt om gangen til risen begynner å bli al dente, med litt tyggemotstand i kjernen.
Stek den ferske kantarellen i smør. Rør inn resten av smøret i risottoen og revet parmesan.
Smak til med ekstra salt og pepper.
Utfordringer for deg med en arm:
Det kan være vanskelig å raspe parmesan. Jeg bruker en større rasp enn det som er vanlig.
Enjoy!
Dette greier du!