GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Butter Chicken

ragnhildmork@ymail.com <<>>

10. Oct. 2025

Et år var jeg og mannen min i India. På flyplassen i Dehli kjøpte jeg en kokebok med tittelen «The Indian Cookery Course». Der er denne fantastiske Butter Chicken hentet fra. Den rødlige marinaden og den smakfulle sausen får meg nesten til å gråte, så godt er det! Jeg har tilrettelagt oppskriften for norske forhold.

Butter chicken

Ingredienser:
Til 6 personer

Til marinaden:
2 ts chilipulver
2 ts frisk ingefær
Saften av 1 sitron
1 ts garam masala
100 g yogurt naturell
1,1 kg kyllingfileter
Skjær kyllingen i 2,5 cm biter. Bland alle ingrediensene til en marinade i en bolle, og ha i kyllingbitene. Mariner i kjøleskapet over natten.

Selve sausen:
3 ss smør
1 ss olje
1 fersk rød chili
1 ss fersk ingefær
1 boks hermetiske tomater
½ ts chilipulver
½ garam masala
3 ss honning
1,5 dl fløte
Slik gjør du
Varm smøret og oljen i en gryte. Ha i den ferske chilien. Rør inn ingefæren, og kok i ett minutt eller to. Ha i de hermetiske tomatene, rør inn. Bland inn chilipulver, garam masala og honning. Smak til med salt, og ha i fløten.
 
I mellomtiden, sett ovnen på 200 grader. Ha kyllingen med marinaden på et bakebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie. Sett inn kyllingen i ovnen i 10-15 minutter.
Etter 12 minutter, ta den ut, og ha i sausen.
 
Utfordringer for de med en hånd
Det kan være vanskelig å ta ut kyllingen fra ovnen med en hånd. Ha en rekke gryteunderlag klare på benken når du tar den ut, og bruk god tid. Ha en dessuten en god kniv til å skjære opp kyllingen med en hånd, det er viktig. Forøvrig kan du fint lage denne retten med en hånd. Jeg gjør det, så hvorfor ikke du? Og server den gjerne med ris og indiske grønnsaker
 
Lykke til!