GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE
21. Jul. 2022
Grillet ishavsrøye er noe av det beste jeg vet. Men vær ekstra nøye på grilltiden. Overstekt ishavsrøye smaker tørt og er ikke så godt.
Til fire personer
4 fileter av ishavsrøye, med skinn og uten bein
4 ss olivenolje
6 ss meierismør
Noen stilker frisk oregano
Salt og frisk pepper
Gjerne litt frisk sitron
Slik gjør du:
Be fiskehandleren lage fine fileter med skinn og uten bein til deg.
Ta fire ark med aluminiumsfolie og legg utover kjøkkenbenken.
Ha på 1 ss med olivenolje på hvert ark.
Legg den fine ishavsrøya over med skinnsiden ned.
Salte og pepre.
Legg 1-2 ss med meierismør over.
Til slutt legger du en grein med frisk oregano over før du pakker helt igjen aluminiumsfolien.
Steketid: 5 minutter i direkte varme på grillen, 3 minutter på indirekte varme. Ikke stek den for lenge.
Jeg serverte ishavsrøya med kokte nypoteter, sitron og en frisk salat.
Utfordringer for deg med en arm:
Det å grille kan være en utfordring for meg og for deg med en arm.
Hvis du føler deg utrygg, eller ikke har tilgang til en grill, kan du bruke stekeovnen. Jeg ville ha stekt fisken i ti minutters tid på 175 grader. Prøv deg fram. Du kan også steke ishavsrøya i panne, dog uten aluminiumsfolie.
Dette greier du! Lykke til!