GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Rødbetsalat

ragnhildmork@ymail.com <<>>

26. Jul. 2023

Jeg har i det siste fått dilla på rødbeter, ikke de hermetiserte du kjøper på glass, men ferske rødbeter. De er jo ikke så vakre å se på og de avgir en knallrød saft, men for en smak! 

Rødbetsalaten er servert ;-)))

Ingredienser:

Forrett til 4 personer

2 rødbeter, kokt møre i lettsaltet vann og skrellet
(1 plastikkhanske for å beskytte deg mot rødfargen)
1 stor sjalottløk, eller 1-2 små, finhakket
30 g ruccola
En liten neve valnøtter, finhakket
1 ss god olivenolje
Litt hvitvinseddik eller sherryeddik 
150 g kremost naturell
2 ss lettrømme
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Aller først, begynn med kremosten som du skal røre glatt med rømmen. Smak til med salt og pepper og litt av den finhakkete sjalottløken. Ha kremosten inn i en kremvisp, som vist på bildet. Sett til side.

Ta fram et stort serveringsfat. 

Legg utover ruccolaen. 

Legg på det resterende av den finsnittet sjalottløken.

Del hver rødbet i to, og skjær av skallet. Skjær i tynne skiver.  Fordel rødbetene over ruccolaen.  

Ha over finhakkede valnøtter.

Ha på noen dråper med olivenolje og eddik, litt salt og pepper.

Pynt med dill.

Sprøyt på med kremostblandingen her og der.

Utfordringer for deg med en arm:
For det første, det å skrelle en rødbete med bare en arm, kan synes vanskelig. Ha på deg en plastikkhanske, del rødbeten i to, og skrell av skallet. Det blir alltids litt mer avfall enn vanlig, men du gjør så godt som du kan.

For det andre, kremost. Det å lage kremostblandingen i en bolle går greit. Det som er mer krevende, er å få sprøytet den i små blandinger her og der over salaten. Jeg anbefaler sterkt og anskaffe seg en sprøyte i plast. Det går også fint også uten sprøyte, bare mindre pent. Men smaken er den samme!

Lykke til!! Dette greier du!