GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Viltgryte med hjort

ragnhildmork@ymail.com <<>>

8. May. 2024

Pappa er rypejeger, men hjortekjøttet kjøper han fra en lokal jeger. Hver gang jeg er hjemme og besøker ham, lager jeg denne velsmakende viltgryta med hjort.

Viltgryte med hjort

Ingredienser:
4 porsjoner

1 kg gryteviltkjøtt fra hjort
4 ss smør til bruning av hjort og sopp
1 boks lettøl, 0.33 l
2 sjalottløk, i skjært i terninger
400 g gulrot, skjært i terninger
400 g kålrot, skjært i terninger
400 g sellerirot, skjært i terninger
3 dl rømme
3 dl kremfløte
8 tørkede einebær
1 kvist frisk timian, eller 1 ts tørket timian
Salt og nykvernet pepper
300 g kantarell, eller aromasopp, som jeg brukte
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger og brun det godt i smør i en gryte. Hell over en boks lettøl og la det småkoke i ca ½ time. Lettølen skal reduseres.

I mellomtiden skjærer du opp grønnsakene. Ha i gryta sammen med rømme og fløte. Ha i einebærene. La koke til grønnsakene er møre.

I mellomtiden, stek soppen i smør i en stekepanne for seg.

Ha soppen i gryta. Pynt gjerne med dill, persille, eller løpstikke som jeg brukte.

Server med poteter og pent opphakket løpstikke.

Utfordringer for deg med en arm:
Å skjære opp hjortekjøttet kan være en utfordring. Putt kjøttet en halvtime i fryseren, da blir det lettere å skjære opp. Eller spør en rundt deg om han/henne kan hjelpe deg. Og husk, en sylskarp kniv!

 
Lykke til!