GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Pasta med tunfisk og tomat

ragnhildmork@ymail.com <<>>

10. Nov. 2022

Etter jeg har vært på trening med min PT, så går jeg hjem og hviler. Når jeg står opp igjen, pleier jeg å lage denne enkle, gode og smaksrike pastaretten, som er relativt kalorifattig. 

Pasta med tunfisk og tomat

Ingredienser:

1 person

75 g pastaskruer, jeg brukte penne

2 tomater, delt i to
1 frisk chili, delt i tre biter
3 grener basilikum
Saften av 0,5 sitron
1 ss god olivenolje
Salt og pepper75 g hermetisk tunfisk i olje, avrent
2 grener basilikum
2 never med ruccola
15 gram parmesan, raspet
Eventuelt saften av 0,5 sitron 

Slik gjør du:
Mål opp riktig antall pastaskruer. Kok etter oppskriften på pakken.

Ta fram din kjøkkenmaskin. Skjær tomatene i to, likeledes chilien og hell over olivenoljen. 
Del sitronen i to deler, og bruk en sitronpresse for å få ut saften. Hell sitronsaften over.
Plukk grenene av basilikumen og strø over.
Salte og pepre, før du setter kjøkkenmaskinen i gang. Smak til eventuelt med ytterligere litt salt og pepper.

Nå er pastaen ferdig. Slå av vannet. Hell pastaen tilbake i gryta. Bland tomatblandingen inn med pastaen.

Ta fram en pastabolle. Legg ruccolaen i bunnen. Legg deretter pastaen med tomatsaus over. Legg over den avrente tunfisken, dryss over parmesan, og pynt med ytterligere litt basilikum. Hell over ytterligere litt sitronsaft, hvis du synes det er nødvendig.

Utfordringer for deg med bare en arm:
Det å slå av vannet av pastaen, kan være en utfordring med bare en arm. Når en skal koke såpass lite pasta som her, vil jeg anbefale å bruke en mindre gryte som du kan håndtere. Sett en sil opp i vasken, og hell pastaen og pastavann oppi.

Det å raspe parmesan kan være en utfordring. Jeg pleier å bruke et rivjern, som gir den stabiliteten det fordrer.

Å åpne en hermetisk tunfiskboks med en hånd, kan være en utfordring. Ta det med ro, er mitt råd.

Lykke til! Dette greier du!