GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Minestronesuppe

ragnhildmork@ymail.com <<>>

27. Oct. 2022

Denne suppa var den første jeg satte sammen etter jeg hadde fått slag. Opprinnelig hadde jeg bacon i, men jeg kuttet ut baconet fordi jeg ville ha en sunnere suppe. Den er god uansett! 

Minestronesuppe, bon appétit!

Ingredienser:

6 store porsjoner

1 ss nøytral olje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
1 chili, i små biter – kan droppes
2 vårløk, finhakket
3 gulrøtter, finhakket
3 stilker stangselleri, finhakket
En kvart sellerirot, skrellet og i små biter
150 g persillerot, i biter
1 boks med hermetiske kidneybønner, avrent
Saften av 1 sitron
2 bokser med hermetiske tomater
4 okse- eller grønnsaksfond, eller 4 biter buljong, som vannes ut i 2 l vann
3 laurbærblad
200 g spagetti, brukket i tre deler
100 g parmesan, revet
Salt og nykvernet pepper
(140 g bacon, eller en pakke – jeg har droppet det)
Friske urter. Jeg brukte løpestikke. 

Slik gjør du:
Ha oljen i en stor gryte og putt i den finhakkede løken. Rør rundt til den blir blank. Ha i hvitløk og chili (og eventuelt bacon i skriver). Rør rundt på middels varme i ca. 10 minutter. 

Ha i resten av grønnsakene i fine biter og kidneybønnene. 

Press sitron, hell den over suppa og kok opp. 

Ha over tomatene og buljongen. Kok opp, og skru ned varmen i 30 minutter.

Ha i en håndfull spagetti rundt 200 g, hver delt i tre og putt i gryta i 10 minutter. Siden det var tomt for spagetti hjemme sist jeg laget denne gryta, brukte jeg makaroni.

Til sist, smak til med salt og pepper, og strø over parmesan.
Du kan gjerne bruke kålrot og fennikel hvis du ikke har persillerot eller sellerirot. 

Utfordringer for deg med en arm:
Å skjære bacon med en hånd er en utfordring. Hvis du legger baconet en stund i fryseren før du begynner på matlagingen, så går oppskjæringen lettere.

Å få av selleriroten skallet, er også en utfordring. Finn en litt liten sellerirot. En stor sellerirot er en umulighet å håndtere, og dersom den skal kuttes i to, blir det for vanskelig for meg.

Bruk gulerøtter og persillerøtter som er fine i skallet. Jeg vasker dem Corona-grundig i stedet for å skrelle dem.

Lykke til! Dette greier du!