GI ALDRI OPP – DET BLIR BEDRE

Spisskål med smak av Østen

ragnhildmork@ymail.com <<>>

20. Jul. 2023

Sommerkål, eller spisskål, smaker deilig grillet med smør og salt. Men hva med spisskål med østens smak og norske urter? Fantastisk deilig, spør du meg. Denne krydrete spisskålen kan lages i steikepanne.

Nam, nam ;-)) Spisskål med smak av Østen

Ingredienser:

En spisskål
En kinesisk hvitløk, eller to fedd vanlig hvitløk
1 ts olje
En frisk chili, eller noe mindre hvis du synes det er for sterkt
1 ss brunt sukker
1 ss tynn soyasaus
1 ts østerssaus
1 ss sesamfrø
1 ss frisk gressløk, til å strø over

Slik gjør du:

Del spisskålen i to deler.

Ta fram ei steikepanne med teflon. Legg de to delene spisskål i steikepanna med den flate siden ned. La stå i 6 minutter. Den skal da være brun på stekesiden. 

Hell på vann. La småkoke i 20-25 minutter. Spisskålen skal være god og myk på innsiden og mulig å spise for enhåndete.

Mål opp og skjær opp resten av ingrediensene. 

I en egen steikepanne, ta oljen, hvitløken og chili og stek på sterk varme i et par minutter. 

Skru ned varmen og rør inn det brune sukkeret. Det er viktig at varmen ikke er for sterk, for da vil sukkeret karamellisere seg. 

Rør inn sesamfrøene.

Ha over den tynne soyasausen og østerssausen, rør inn. La stå. Merk at jeg bruker den tynne soyasausen, ikke vanlig soyasaus. Har du ikke annet enn vanlig soyasaus, bruk denne.

Ta panna med spisskålen av stekepanna, slå av vannet. Legg på et egnet fat. Strø over gressløken.

Passer godt som en lunsjrett for to personer, eller server til spekemat, grillet kjøtt eller fisk.

Utfordringer for deg med en arm:

Hovedutfordringen med denne retten er logistikken, hvordan man skal forflytte spisskålen. Vær forsiktig når du skal forflytte spisskålen til avrenning, for vannet er varmt. Sett en sil oppi vasken er mitt råd.

Også det å få lagt spisskålen på egnet fat, kan være vanskelig, men ta deg god tid.

Lykke til! Dette greier du!